Polgármesteri Köszöntő

pistar_peter Tisztelt Látogatók!

Isten hozta önöket Nyim Község hivatalos honlapján! Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk, és a vendégszerető lakosság nevében köszönthetek minden érdeklődőt. Remélem, hogy oldalunkon olyan információkat talál, melyek kíváncsivá teszik, hogy meglátogassa településünket.

A Nyim felé közeledő utazót egyre jobban eltölti az az érzés, hogy nem mindennapi élményben lesz része, amikor e minden oldalról dombokkal övezett, védett kis völgykatlanban elhelyezkedő településen időzik.

Először a táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, a település felfedezésre váró lelke. Történelmi nevezetessége a Kási várrom, ettől nyugatra Szent László monostora és a hozzátartozó Szent László puszta, amely a középkori falu helyén található.

Nyim jelenének legnagyobb értéke, mint ahogy a történelem során már sokszor bebizonyította az, hogy képes a folyamatos megújulásra, a pozitív változásokra, és teszi ezt úgy, hogy közben tisztelettel őrzi múltja hagyományait. Hiszem, hogy e kettőnek csak együtt van valós társadalmi szerepe, hiszen az elődöktől kapott szellemi örökség ad nekünk erőt ahhoz, hogy élhető községet hagyjunk majd utódainkra.

Ebben vállalnak nagy szerepet a helyi civil egyesületek, közösségek, a Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, a Faluszépítő Egyesület, Nyimi Polgárőr Egyesület és a Nyimi Lovas-és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület.

Kedves Látogatók!

Arra törekszünk, hogy honlapunk minden fontos, hasznos helyi információt tartalmazzon, és remélem, hogy ezeknek Önök is hasznát veszik. .

Meg­is­mer­heti köz­sé­günk tör­té­ne­tét, neve­ze­tes­sé­geit, intéz­mé­nyeit és egye­sü­le­teit, információt kaphat rendezvényeinkről, ünnepe­inkről. Bízom abban, hogy honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődők mindig a legaktuálisabb képet kapják településünkről, annak életét színesítő rendezvényeiről.
Barangoljon hát továbbra is kedvére honlapunkon és kívánom, hogy e látogatás kellemes és hasznos perceket szerezzen. Ha pedig sikerült felkelteni  érdeklődését, a virtuális kirándulás után kérem, tapasztalja meg Nyim község vendégszeretetét a valóságban is!

Barátsággal:

Pistár Péter polgármester