Turisztika

nyim_helyilegNyim község Somogy megye ÉK-i részén, Budapesttől autópályán 1 órányira található kistelepülés.

Nyim kedvelt úti cél a belföldi és külföldi turisták körében egyaránt. Fejlődő település, mely számtalan rekreációs lehetőséget rejt magában.  A Balatontól való földrajzi távolsága, kedvező megközelíthetősége egyaránt vonzóvá teszi az ide látogatók, és az itt letelepedni vágyók számára is.

A Siófoktól csupán 12 kilométerre található, közel 300 lelkes kistelepülés a 65. számú főútról lekanyarodva közelíthető meg. Ságvárt elhagyva a nyugalom érzése járja át az utazót. A zöldellő erdők, lankás dombok között megbújó kistelepülésen minden adott a természethez közeli pihenés lehetőségéhez.

Nyim az aktív kikapcsolódás tárháza. A vadászat, lovaglás, teljesítménytúrák, kerékpározás, nordic walking egyaránt igénybe vehető szolgáltatások községünkben.Nyim_logo

Településünk rendkívül gazdag látnivalókban is.  Az épített és természeti értékek, a kézműves programok, (Csivitelő Családi délután), mind-mind kitűnő kiindulási alapot képeznek a turizmus, rekreáció, az egészséges életmód és a szabadidő hasznos eltöltésének területén.

Legyen a vendégünk! Szeretettel várjuk településünkön!