Aktív kikapcsolódás

  • Vadászat:

nyimi_vadaszhazA Nyimi Vadászház a szép somogyi dombság nyugodt, háborítatlan környezetben rendkívül jó adottságával és csodás – a Balatonra néző – magaslataival maradandó élményt nyújt az itt vadászóknak.

A családias vadászház minden kényelemmel, házias ételekkel, szíves vendéglátással várja vendégeit. A Balaton közelsége családi nyaralást is jelenthet, lovaglással, kocsikázással, túrázással egybekötve.

A vadászháztól 3 km-re termálfürdő, 6 km-re repülőtér – kisgéppel érkezőknek – található.

A vadászterület 17000 ha-on fekszik a SEFAG külső területén, melyen belül egy 210 ha-os vaddisznóskert működik 2002 óta.

A Nyimi Vadászház honlapja ide kattintva érhető el.


  • Lovaglás:

A Nyim-i Lovas- és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület megálmodói, a lovak és a kutyák szerelmesei, 2010 telén alapítottákkutyaslovas Egyesületüket, amely keretében saját lovaikkal lovagoltatják a sérült és egészséges gyerekeket, és saját kutyáinkkal foglalkoztatják őket, valamint lovasbemutatókat is tartanak.

Tavasztól őszig hetente tartanak terápiás jellegű lovagoltatást a sérült gyerekek számára gyógytornász segítségével, hétvégén pedig az egészséges gyerekeket foglalkoztatják, és nyaranta kutyás-lovas táborokat, illetve napköziket szerveznek.

Kutyás foglalkozásaikat engedelmességi, ügyességi és különböző kutyás-sportokkal tartják, illetve a hazánkban is egyre népszerűbb dog dancing, és agility bemutatókat is megrendeznek Nyimben.

Az Egyesület honlapja ide kattintva érhető el.


  • Túrázás, kerékpározás, Nordic walking:

turaSzervezett teljesítménytúrák útvonala Nyim: A nyaranta megrendezésre kerülő Ságvárról induló Löszölő- Tökölő- Megalöszölő túrák állomása a 244 méter magas Kási Vár, –az ország egyik legnagyobb földvár- maradványa-,  ahol geoláda, és vendégkönyv található, valamint Papp Árpád helyi kerületvezető erdész munkáját dicséri, a vár sáncárkába kihelyezett információs tábla is.

A turisták, és a város zajától a szabadba vágyó városlakók kedvelt kikapcsolódása a kerékpározás, melyre Nyim és környéke tökéletes helyszínt nyújt a lankás lejtők, a Balaton közelsége, a településre vezető biztonságos kerékpárutak elérhetősége miatt.

Napjainkban szintén egyre népszerűbb sport a Nordic walking, mely kíméletesen mozgatja át az izmokat, fejlesztheti az állóképesség, javítja a mozgáskoordinációt, azáltal, hogy egyesíti a gyaloglás és a futás mozdulatait.

Nyim a nyugalom szigete. Legyen szó akár családi, vagy baráti kikapcsolódásról, aktív turizmusról, községünkben mindenki megtalálja a számára megfelelő mozgásformát.

Várjuk szeretettel!