A vírus miatt nem áll meg a fejlesztés Nyimben

Posted on

 Az önkormányzat a pandémiás veszélyhelyzet csökkentése érdekében, szövetanyagot vásárolt, mosható maszkok készítéséhez. Magánszemélyek által a varratási költségek egy részének felajánlása következében, a 65 év felettieknek, krónikus betegeknek, és a nagycsaládosoknak a többször használatos maszkot ingyen tudjuk biztosítani. A maszkokat már ezen a héten elkezdtük eljuttatni az érintetteknek, illetve az igényt jelző krónikus betegeknek. A maszkok gyártása a körzeti orvos útmutatásai alapján történt, hogy a lehető legjobb védelmet biztosítsa viselője és környezete számára. Fertőtlenítése mosással (60 fokon) és vasalással lehetséges. Továbbra is érvényben van, az a lehetőség, aki szeretne ilyen maszkot, annak az önkormányzat biztosítja az anyagot és csak a varratás díját kell kifizetni a varrónőnek, ami 300 Ft.

Az önkormányzati beruházások a vírushelyzet miatt sem álltak le. Húsvét után elkezdtük az önkormányzati épület mellett a biomassza-tároló építését. A tárolóra a Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület (LEADER)- A helyi biomassza közösségi energetikai hasznosításának támogatása elnevezésű biztosít 85%, azaz 9 061 160 Ft összegű támogatást. A maradék 15%-ot (2 186 240 Ft-ot) – mint önerőt, Nyim Község Önkormányzata a költségvetéséből biztosítja. A beruházás során nem csak a biomassza-tároló épül meg, hanem az önkormányzati épület mögötti teljes terület megújul. A héten telepítettünk 3 db zászlórudat az előzőekben eltávolított régi zászlótartó helyére, így kicsit korszerűbbé, időtállóbbá, méltóvá tettük jelképeink helyét az elkövetkező évekre. Újra elindult a közmunka program, ennek köszönhetően ismét 5 embert tudunk foglalkoztatni a településen. A feladatokat ebben a nehéz időszakban is el kell látni, ezért elsődleges a falu közterületeinek, parkjainak rendben tartása, köztisztaság biztosítása, karbantartási munkálatok végrehajtása.

A termelés is folytatódik, bár a mennyiséget ebben az évben csökkentenünk kellett, de idén is paprikát, paradicsomot és uborkát termesztünk a fóliasátrakban, kisebb tételben.