Czunf Tibor képviselőt kérdeztük munkájáról, terveiről

Posted on

– Nyimi Hírlevél: A képviselői munka mennyire újszerű Önnek?
Czunf Tibor képviselő:

Igazából már nem újszerű, mert hellyel-közzel 15 éve képviselő vagyok. Az első két ciklusba úgy kerültem be, hogy az előző képviselő visszalépett, viszont az elmúlt három ciklusba már saját jogon, szavaztak meg a választópolgárok.
Nyimi Hírlevél: Nyim község Önkormányzatánál melyek a főbb feladatai?
Czunf Tibor képviselő:

Mivel bent vagyok 4 órás állásban az Önkormányzatnál – a Mezőgazdasági és az Utas –program segítése (irányítás és megvalósítás) a feladatom. A mezőgazdasági programot már 3 éve csináljuk, terjeszkedünk, idén már négy fóliával dolgozunk, és tervezzük a hidrokultúrát is. Szerencsére egyre több a gazdálkodásba befogott terület. Emellett vannak nyulaink és két hízó hízlalásába is belekezdtünk. Az Utas program keretében a faluhoz tartozó közutak karbantartása a fő feladatom, a legutóbbi ilyen a Rákóczi utca pincesoron vezető út járhatóvá tétele volt. Ezek mellett a falu traktorját általában én kezelem, és tevékenyen részt veszek a szennyvíz- karbantartásban is.
– Nyimi Hírlevél: Ön hogy érzi, mi a legnagyobb kihívás számára ebben a ciklusban?
Czunf Tibor képviselő:
Mindenképpen a mezőgazdasági programot érzem egy nagy kihívásnak, mert új dolgokba vágtunk bele, abszolút kísérleti jelleggel.
– Nyimi Hírlevél: 2016-ban mi az elsődleges cél, amit meg szeretne valósítani Nyimben?
Czunf Tibor képviselő:
Szeretném, ha a mezőgazdasági program sikeres lenne és rendesen bővülhetne. Meglátjuk, hogy az év végén milyen eredményeink lesznek, és akkor tudunk tovább lépni,. Reméljük, hogy jövőre is tudunk legalább ennyi embernek, viszonylagos megélhetést biztosítani. Sikerült elérnünk azt a szintet, hogy a faluban jelenleg teljes a foglalkoztatottság, tehát nincs munkanélküliink. A további fejlesztésekhez véleményem szerint az Önkormányzat ereje már nem elég, a jövőben elengedhetetlennek tartom valamiféle állami támogatás igénybe vételét.
Másik fontos cél az utak állapotát megőrizni, abban is azért bőven van még mit tenni, hál’ Istennek a falu központja épül és szépül, most már eljutottunk oda, hogy szépségben és rendezettségben egy „komoly hellyel” is vetekszik.