MOL Zöldövezet- Átadtuk a Nyimi Ligetet

Posted on Updated on

Kevesebb, de annál dolgosabb kéz segítségével zajlott le október 21-én szombaton a Mol Zöldövezet program keretében a Nyimi Liget Alakításának második,  közösségi megvalósítási alkalma. A reggel alapos növénylocsolással, majd az előző szombati Zöldövezet gerilla akció után fennmaradó munkálatok elvégzésével kezdődött. Helyükre kerültek a gyerekek és felnőttek által közösen, kreatív újrahasznosítással készített, szuper egyedi mobil-ülőkék, csakúgy, mint a lengőteke fabábui és fagolyója, melyeket – szintén ettől a naptól kezdve – már télen is zöldellő borókafenyő – sor övez. A liget további egyedi ékessége – Palcsó Péter helyi lakos által felajánlott, saját kezűleg készített petanque pontozó tábla – is méltó helyére

került. Az eredményes munkát megérdemelt, finom, meleg ebéd – egy kitűnően elkészített, kiadós gulyásleves- követte.
Ebéd után, a Nyimi Liget Avatása keretében, az egyre gyűlő látogatók körében, elsőként Pistár Péter Polgármester Úr ünnepi beszéde hangzott el. Ezt követte a jövőnek küldött üzenetekkel megtöltött Időkapszula elültetése. Számos családtól érkezett üzenet, illetve más dokumentum. A Nyimi Hírlevél első száma is a kapszulába került. Az ünnepélyes hangulatú avatást a lazább, kötetlenebb, baráti mérkőzésekből álló Liget – bajnokság követte. Ennek keretében elsőként a gyerekek Lengőteke-versenyére és a nagy sikert arató, értékes finomságokat rejtő Kincskereső-játékra került sor.

A felnőtt petanque versenyen, a kb. 30 nevező közül többen is voltak, akik – bár először próbálták a játékot; kihasználva a kezdők szerencséjét – a profikat is próbára tevő pontossággal dobálták a fémgolyókat.

A jó hangulatú bajnokság éppen, hogy véget ért: már kezdődött is a Hanga Banda Koncertje és Táncháza a Kultúrházban.

Köszönjük a felajánlásokat és minden résztvevő munkáját! Reméljük, a munka mellett azért egy kicsit mindenki jól is érezte magát! Kívánjuk, sokan, sokszor, sokat legyenek a Nyimi Ligetben!

Kérjük, a sok munkát megtisztelve, a lakosság a liget szép állapotát gondosan megőrizze!