Polgármesteri gondolatok

Posted on

Tisztelt Nyimi Lakosok!

Az elmúlt időszak néhány eseményét és az idei év várható történéséiről szeretnék Önökkel néhány gondolatot megosztani. Az idei évnek nagy reményekkel vágtunk neki. Az enyhülő járványhelyzet a sok-sok beadott pályázat, azt a néhány évvel ezelőtti eseménydús időszak visszatértét irányozta elő, amire régen vártunk már. Ennek megfelelően elkészítettük civil szervezeteinkkel együtt az idei programtervünket, és reménykedve vártuk, várjuk a beadott pályázataink pozitív elbírását. A programok az elmúlt hónapokra rendre megvalósultak. Bár a hivatalos állami ünnepek helyi közös megünneplésére ezúton is várjuk településünk lakóinak aktív részvételét.

Aktualitásként arról tudom tájékoztatni a falu minden lakóját, hogy hosszú előkészítő munkát követően júniusban, végre elindul a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos projektünk kivitelezése. Előre szeretném jelezni, hogy a településen egy időben több ponton folynak majd kivitelezési munkálatok. Ez okozhat fennakadást, kellemetlenséget a mindennapi életünkben vagy a közlekedésben. Mindenkitől türelmet szeretnék kérni, hiszen közös érdekünk, hogy ez az akut probléma legalább részben megoldódjon.

A Magyar Falu Program keretében az idén eddig 2 projekt fog megvalósulni az elnyert támogatásoknak köszönhetően. A temetőben harangláb fog épülni és korszerű informatikai rendszert vezetünk be a temetőnyilvántartás vezetésére.

A másik jelentős, részeredmény az erre a ciklusra meghirdetett belterületi utak megújítására vonatkozó programunkban, hogy a Magyar Falu Program keretén belül, támogatást nyertünk a Petőfi Sándor utca Szent István parknál lévő balesetveszélyes kanyarulatának megszélesítésére.

Mindenki tapasztalhatta, hogy elkezdődött a kábeltévé és internet hálózat korszerűsítése, amitől nagyobb minőségi változást remélünk, a jelenlegi elavult rendszerhez képest.

Az idén több nagyobb szabású programunk is lesz. Az első a Május 1 – én Anyák napi ünnepségünk, amire már gyermekeink lelkesen készülnek. Ugyancsak a gyerekeknek, májusban az általános iskola felső tagozatának és középiskolás korosztálynak szóló, országosan ismert nagy zenekar koncertje lesz (Kávészünet zenekar) május 27-én. Május 28-án pedig a hagyományos túrával egybekötött gyereknap.  Amikor is a délután, az Aranykapu Zenekar koncertjével zárul. Június 25-én „Zenei Kavalkád” címmel egy egész délutánon keresztül pop; folk-rock és rock koncertek követik egymást. Ekkor a Kormorán zenekar lesz a legnagyobb név a fellépők között, akik már 1976 óta működnek. Nyugodtan mondhatom, hogy a zenekarral igazi zenei klasszikus látogat el Nyimbe.

A falunapon pedig Roy és Ádám lesz a délutáni fellépőnk, sok más érdekes program kíséretében. Mind a gyermeknapi, mind a júniusi zenei program, mind a falunapi sztárvendég a Hagyományőrző Egyesület által elnyert támogatásnak köszönhetően valósul meg, amit ezúton is köszönök az Egyesületnek, hogy aktívan szervezik Nyim közösségi, és kulturális életét.

Bíztatok mindenkit a programokon való részvételekre, mert az elmúlt 2 év vírusos bezártsága után szükség van még a – legendásan jónak mondható – nyimi közösségi élet megerősítésére.

                                                                       Barátsággal:    Pistár Péter

                                                                                              polgármester