A bajban is összetart a falu

Posted on Updated on

A koronavírus járvány az egész 2020-as évünkre rányomta bélyegét. Ugyan nyáron egy kicsit fellélegezhettünk, kinti programokat szervezhettünk, (bár a falunapunk sajnos elmaradt) azonban ősztől az összes megszokott rendezvénytől el kellett búcsúznunk.

Az Önkormányzat a veszélyhelyzethez igazodva próbálta meg megoldani, hogy falunk lakói érezhessék, mindentől függetlenül egy közösség vagyunk, és figyelünk egymásra. Idősek napja alkalmából például egy tál pörkölttel kedveskedtünk nyugdíjasainknak. December 6-án a Mikulás is meglátogatta a nyimi gyerekeket. Karácsony előtt pedig gulyáslevesessel és pogácsával leptük meg a falu összes lakóját. Az év lezárásával felcsillant a remény, hogy a 2021. folyamán talán újra kinyílik a világ, újra együtt lehetünk. De addig sem tétlenkedhetünk, ezért, amíg ezeket a sorokat írom, már gőzölög a kocsonya, amit, Önök – akik olvassák – már meg is kóstolhattak.

Igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten továbbra is segíteni mindenkinek, odafigyelni minden itt élőre, és persze reménykedünk, hogy talán idén már nagyobb rendezvényen is találkozhatunk egymással.