A szívekben legyen Karácsony!

Posted on Updated on

Vidám hangulatban telt vasárnap a Családi Csivittel összekötött Közös Elő-karácsonyozás.

A sokféle karácsonyi kézműves tárgy közül a délután első slágere a zokni-hóember volt – melyet elkészítés után csillámporral, csillogó csillagokkal, aranyszállal varázsoltunk ünnepi hangulatba.

Az érkező vendégek emellett, kettő órától mézeskalácsot is díszítettek, illetve függönykarikából és papírgurigából is csodálatos karácsonyfadíszek készültek. Az alkotás nyüzsgő, vidám hangulatban telt, végül, 16 h tájában – mikor mindenki, aki szeretett volna, körbeért az összes alkotóasztalon – megkezdődött a segítő gyerekkezekkel is közös Karácsonyfa-díszítés.

Rövid szünet után egy lelkes önkéntes csapat karácsonyra hangoló műsorát láthattuk.

Az advent meghitt hangulatát  mécsesekkel kísért önálló gyermeki produkciók (versek és énekek) alapozták meg. A gyermekeket a faluban szerveződő felnőttekből álló kis kórus adventi és karácsonyi énekei, valamint idősebb gyerekek által előadott versek követtek.  A rövid műsort a közönséggel közösen énekelt karácsonyi dal zárta. Ez azonban nem jelentette a közös éneklés végét: a dalolás a nézőtéren kötetlen formában folytatódott, majd beszélgetésbe, teázásba, forralt borozásba oldódott.

Ez úton is szeretnénk megköszönni:a fenyőfát és annak felállítását; a finomabbnál – finomabb süteményeket – italokat; a közösbe beadott kézműves alapanyagokat; a résztvevőknek a jelenlétet,  valamint a közreműködést a  szereplőknek. Köszönjük! Reméljük, aki eljött – egy pici szeletét valóban átélte a Karácsony valódi üzenetének, mely nem más, mint a Szeretet és a Béke.