Az előttünk álló feladatokról…

Posted on Updated on

 Kedves Nyimiek!

Néhány közérdekű információt szeretnék megosztani mindenkivel. Ez:

Mobil telefon torony építés: A beruházó és kivitelező tájékoztatása alapján a tervezett indulás 2024 első negyedév vége. Várhatóan a VODAFONE kezdi el a szolgáltatást. A hiányzó áram betáplálást az E-ON alvállalkozója végzi, ami az időjárásra való hivatkozással később fog megvalósulni. Ehhez csak annyi megjegyzést szeretnék tenni, hogy amikor száraz volt az idő nem történt kivitelezés, esőben pedig a nyimi dombokon szinte lehetetlen. De legalább már látjuk az alagút végét.

Kási felé vezető, külterületi útépítés: Mindenki tapasztalja a településen megjelenő kavics hegyeket. Ebben az esetben, nem a kivitelező túlterheltsége, vagy a rossz szervezés okozta, hogy a kivitelezés csak néhány héttel ezelőtt tudott elkészülni, hanem a közbeszerzés és egyéb engedélyezési folyamat, ami akadályozta a nyárvégi kezdést. A határidő viszont szorít bennünket, így nem késlekedhettünk a munka megkezdésével.

Az út kialakítása a Kási vár megközelítését teszi majd könnyebbé.

Amellett, hogy a célzott támogatás önkormányzatot terhelő önerejét egy külső támogató átvállalta. A projekt alapját a célzott támogatáson túl a rendezett jogi viszonyok tették lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a készülő út fizikailag teljes hosszában és szélességében elhelyezhető az önkormányzati tulajdonban lévő területen. Így a tiszta tulajdon jogi viszonyok mellett, nem kell magán telket bevonni a projekt megvalósításához. Az építkezés várható befejezése 2024.05.31.

Petőfi szobor: A településünk 1848 -as megemlékezését hosszú évek óta méltó módon szolgáló, helyi alkotónk – Jónás László által készített Petőfi szobor mellé újabb értékes szobor érkezik. A Petőfi 200 pályázati támogatással Pappné Fekete Zsuzsanna szobrászművész alkotása fogja díszíteni a falu közterét (a II világ háborús emlékmű mögött a „Patak-parkban”). Zsuzsa néhány évig családjával együtt Nyimben élt, így mindenképpen büszkén nevezhetjük őt is nyimi (helyi) művészünknek. A szobor hivatalos avatását 2024. március 15-én tervezzük.

 Barátsággal: Pistár Péter polgármester