Bemutatkozik Budainé Vajk Ildikó, a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője

Posted on Updated on

Nyimi Hírlevél: Jegyző Asszony, kérjük, mutatkozzon be olvasóinknak!

1984-ben érettségiztem a Tamási Béri Balogh Ádám Gimnáziumban. 1987-ben gépipari automatizálási üzemmérnöki diplomát szereztem a Kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán, és ezt követően a Tamási ORION-nál, majd 1989-ben a Vegyépszer vállalatnál helyezkedtem el kezdő üzemmérnökként. A rendszerváltás körüli időszakban a vállalat léte is kérdésessé vált, ezért döntenem kellett: két óvodáskorú gyermek anyukájaként vállalom a napi beutazást, ingázást akár 50 km távolságra is, vagy elfogadom a lakóhelyemen, Regölyben felajánlott könyvtáros-művelődésszervezői állást. Igaz, hogy az utóbbi nagyon távol állt a választott szakterületemtől, de én mégis úgy döntöttem, hogy Regölyben maradok. 1994-ben a Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője nyugdíjba vonult, az akkori jegyző felkérésre közalkalmazotti jogviszonyomat köztisztviselői állásra cseréltem, és egészen 2014. december 5-éig a Regölyi Polgármesteri Hivatalban, majd a később 5 tagúra bővült Regölyi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgoztam. Ez időszak alatt a Hivatal szinte minden szakterületével megismerkedtem, 2007-től jegyzői, körjegyzői feladatot láttam el. 2007-ben igazgatásszervezői oklevelet szereztem a Corvinus Egyetem Közigazgatás tudományi Karán, 2014-ben a Pécsi Jogtudományi Egyetemen közigazgatási menedzser egyetemi végzettséget szereztem. Számomra mindig fontos volt a tanulás, ismereteim továbbmélyítése, az újabb ismeretek megszerzése.

2015 novemberéig a Budapest XII. kerületi Kormányhivatal Hatósági Osztályán tevékenykedtem. 2015 novemberében sikeresen pályáztam a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői állására, amit jelenleg is betöltök.

Lányaim mára felnőttek, otthonunkból mindketten elköltöztek, családjukkal Budapesten élnek. Unokám 14 éves. Munkám mellett nagy szerepet játszik életemben a sport, ha szabadidőm engedi, szívesen veszek részt egyéni és társas sporttevékenységekben, sportrendezvényeken. 2013-ig igazolt csapattagként játszottam a Tolna megyei kézilabda bajnokságban.

Nyimi Hírlevél: Melyek a leggyakrabban intézett ügyek a Ságvári Hivatalban?

A Hivatalban intézhető, a lakosságot leginkább érintő ügyek elsősorban a szociális segélyezési, pénztári ki- és befizetési, anyakönyvi, hagyatéki ügyintézési, adózással kapcsolatos ügyek. Hivatalunkban is intézhetőek a lakóhely változásokkal kapcsolatos bejelentések. Eljárunk még birtok-, szomszédvitás, és különféle engedélyezési ügyekben. Ezek felsorolása igen nehéz, mert a területek igen szerteágazóak, jegyzői hatáskörben az államigazgatási ügyek leválasztását követően is több mint ezer féle ügykör maradt.

Nyimi Hírlevél: Mikor van Nyimben fogadóóra, és milyen kérdésekkel fordulhatnak Önhöz, és munkatársaihoz a helyiek?

Nyimben jegyzői fogadóórát minden szerdán ½ 4-től 4-ig tartok. Ebben az időszakban kérem, forduljanak hozzám bizalommal a Hivatal hatáskörébe tartozó ügyekben. Ha a problémát azonnal nem is tudom helyben elintézni, de munkatársaim segítségével a ságvári székhelyünkön igyekszünk minden problémát orvosolni. Ságváron minden nap munkaidőben fogadjuk az ügyfeleinket.