Csivitelő Tábor Nyimben

Posted on Updated on

Ezen a nyáron is megtelt gyermekkacajjal a Nyimi Kultúrház a Nyimi Hagyományőrző Egyesület és Nyim Község Önkormányzata szervezésében zajló II. Csivitelő Napközis Tábor idejére. A falu és a környék természeti szépségeire és a helyi állattartás megismerésére épülő napközis tábor során minden résztvevő megtalálta az őt feltöltő kikapcsolódási formát. A reggelivel, énekes foglalkozással kezdődő napok (Július 10-21 hétköznap) kirándulással folytatódtak, melyek célja általában egy-egy nyimi család, és az általuk gondozott állatok meglátogatása volt. Az állatokhoz kapcsolódó elméleti ismeretszerzést állatsimogatás és etetés követte, így a gyerekek testközelből találkozhattak nyuszikkal, cicákkal, kaméleonokkal, kutyákkal, malacokkal, kecskékkel, juhokkal. A gyerekek a hét során a Nyimi Lovas-Kutyás Terápiás Egyesület Lovardájában is jártak, ahol lovakkal, a lótartással járó feladatokkal ismerkedhettek, majd lovagolhattak. A kincskereső túrák során a lelkes gyerekcsapatok játékos feladványok megoldásával finomságokhoz juthattak. Az általánosnak mondható elégedett jókedvhez a napi négy étkezés ízletes ételei is hozzájárultak; az idei kedvenc a csemegekukorica, a müzli és a kakaós csiga lett.

 Az ebédet minden nap mesés-játékos Csendes Pihenő követte; a délutánok szabad játék, közös játék, éneklés és kreatív alkotás váltakozásával, vidám uzsonnákkal teltek.

A szervezők és segítők a két hét során több köszönőlevél és rajz boldog tulajdonosai lettek, a tábor a gyerekek „Jövőre is jövünk, mindenképpen!” búcsúkiáltásaival zárult. Úgy legyen, várunk Titeket!

Mindenkinek köszönjük a részvételt és köszönünk minden kapcsolódó segítséget!