Ez igazán férfimunka volt!

Posted on Updated on

Január elején a Siófoki Vizisport Club elnöke, Kardos László megkereste a falu pár férfitagját. Azzal az ötlettel állt elő, hogy szervezne egy kétnapos evezős túrát. A tervek szerint a Sió-túra kb. 120 km-es evezős túra, mely alatt egy 16 fős csapat leevezne a Sió- csatornán Siófokról indulva egészen a Keselyűs-zsilipig, ahol a Sió a Dunába torkollik.

Mindezt január 20-21-re tervezte. A fiúk, ifjabb Kanalas Zoltán, Papp László, és Zsirai Gergely rövid mérlegelés után, úgy döntöttek belevágnak az izgalmas kalandba.
Az indulás reggelén az időjárás nem kedvezett az akkor még lelkes csapatnak. A -9 fokos fagy megnehezítette a túra kora reggeli óráit, amit meleg, vízhatlan ruházattal, és a pihenőállomásokon „lélekmelegítő” pálinkával orvosoltak a résztvevők. Napközben az időjárás kegyes volt a csapathoz, napsütéses, nyugodt időben szelhették a vizet. Útjuk során a pihenő, megállóhelyeken egy biztosító autó várta őket, hogy szükség esetén a segítségükre lehessen, és a megcsappant pálinkakészleteket pótolja.
Az első nap 84,15 km evezés után Medina településen szálltak meg, ahol a szállásadó forró gulyáslevessel várta az addigra igencsak átfagyott, megfáradt csapatot. A vacsora után hajnalig tartó nótázás vette kezdetét.
Vasárnap ismét fagyos reggel köszöntött a résztvevőkre, fáradt testtel, sajgó izmokkal és kissé alábbhagyott lelkesedéssel vágtak neki az újabb kilométerek megtételének. A Keselyűs-zsilipet 34,59 km evezés után, kb. 13 órakor érték el.
A lelkes csapat új élményekkel, megfáradtan, de büszkén tért haza aznap este családjaikhoz. Mindannyian úgy vélik: örülnek, hogy részt vettek ezen az izgalmas, de embert próbáló utazáson.
Ezúton szeretnék megköszönni Kardos Lászlónak a lehetőséget, és a szervezést, illetve a háttérben dolgozóknak a segítséget!