Farsang Nyimben

Posted on

Településünk vállalkozó szellemű lakosai már az újévi köszöntések után azon morfondíroztak, milyen jelmezt öltsenek magukra a Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület szervezésében minden évben megrendezett farsangi felvonuláson.

A hetekig tartó készülődés idén is meghozta gyümölcsét, 2024. február 9-én délután sokszínű jelmezesek lepték el a Kultúrházat a kíváncsi nézőközönség nagy örömére, és a zsűrinek nem kis fejtörést okozva.

Idén a legtöbb jelmezes a csoportos kategóriát választotta, maskaráik bemutatásával izgalmas utazásra invitáltak minket. Elkalauzoltak bennünket Hawaiira, Afrikába egy struccfarmra, de egy kis olasz robogózáson is részt vehettünk.

A közönség tetszését a kisbúvár nyerte el, míg a farsangi fánksütő és forraltbor-főző versenyen rendhagyó módon új nyerteseket avattunk. Az estét egy hajnalig tartó „cipőszaggató” retro disco-val és „nyimi kerítésszaggató”  pálinkával zártuk. A fantasztikus hangulatról dj. Mogyi gondoskodott.

A felvonulásról és az esti buliról készült fotók megtekinthetők az Önkormányzat facebook oldalán.

Zárásként bíztatnánk mindenkit, hogy a jövő évi farsangi felvonuláson jelmezével népesítse a felvonulók táborát, illetve mérettesse meg magát a fánksütő és forraltbor-főző versenyen!