Ismét van falugondnokunk!

Posted on Updated on

A tavalyi évben felmerülő adminisztratív nehézségek leküzdése után Nyimnek újra van Falugondnoka! A közmeghallgatás keretében lezajló többségi szavazást követően Czunf Tibor képviselő február 12-én kezdte meg falugondnoki működését.

Tibi ismert személy a faluban: hegesztő szakképzettség, növényvédő gépész, nehézgépkezelői, és D-kategóriás (buszvezetői) jogosítvány, valamint rengeteg munkatapasztalat birtokosaként kitűnő sofőr, a nehézgép- kezelés ördöge, a karbantartás ezermestere.

Új állását betöltve, újraindult a Patika-járat, és a “Syncumar- járat” melyek az idősebb korosztályt segítik hozzá a megfelelő orvosi ellátáshoz, gyógyszeres kezelésekhez.

Ezen kívül új feladatának érzi a lakosság hivatalos ügyintézésének (pl.: megfelelő nyomtatványok: kiválasztás, igénylés, értelmezés, kitöltés) segítését, különös tekintettel a szociális ellátásokra, melyek kézbesítésében is szerepet vállal. Feladatkörébe tartozik a lakossági és önkormányzati, nagyobb méretű háztartási gépek szervizbe szállítása, illetve az önkormányzati kazán karbantartása, a belevaló apríték odaszállítása, adagolása.

Legfőbb új célkitűzése egy rendszeres, kéthetente működő Bevásárló-járat elindítása az arra rászoruló alacsony mozgáskapacitással rendelkező lakosok (pl.: idősek, sérültek) számára.

A legnagyobb kihívásnak a számos rábízott feladat egyidejű, minőségi teljesítését, illetve, a megfelelő prioritás megtalálását érzi, de lehetőségeihez mérten mindent megtesz ennek érdekében. Ezért a lakosságot is kéri, hogy megoldandó gondjaikkal forduljanak hozzá bizalommal, indokolt esetben akár hétvégén is!

Elérhetősége: Czunf Tibor – falugondnok, mobil: +36/30 261-40-41, hivatali: 84/380-044; vagy  70/341-0007