Legnagyobb kincs a gyermek

Posted on Updated on

Nyim Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. január 1-jével természetben nyújtott települési támogatásként bevezette a Babamamacsomagot, amely a gyermek születését megelőzően, a gyermekvárás megsegítésére nyújtott természetbeni támogatás.

 • A támogatást a terhesség betöltött 30. hetétől a szülést követő 1 hónapig igényelheti az a kismama, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 200 000 forintot, egyedül élő esetében a 250 000 forintot. A fenti határidő elmulasztása jogvesztő.
 • A támogatás formája természetbeni, egyszeri, minimum 35 000 forint értékű támogatási csomag, amely babaápolási szereket és a gyermek gondozását segítő termékeket tartalmaz.
 • A babamamacsomag igénylésére támogatási kérelmet szükséges benyújtani, amelyhez mellékelni kell a várandósgondozási kiskönyv másolatát, a támogatást igénylő lakcímkártyáját, a születendő gyermek nemét tartalmazó szülői nyilatkozatot, valamint a jövedelemigazolásokat.
 • A kérelem formanyomtatvány elérhető az alábbi linken:

  http://www.sagvar.hu/content/dok/Nyomtatvanyok/Szocialis/KERELEM_TelepTamog_Nyim.pdf

  A babamamacsomag tartalmáról bővebb információ az alábbi linken:

  http://www.babamamacsomag.hu/

  További kérdés esetén forduljanak a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatához. (8654 Ságvár, Fő u. 16., tel: 84/580-022/11)