Megújult a Kultúrház

Posted on

Pistár Péter polgármestert kérdezzük a Kultúrház felújításáról.

Nyimi Hírlevél: Egy régi álom vált valóra a nyimiek számára, október végére megújult a Kultúrház. Mióta vártak erre a beruházásra?

Pistár Péter: Nagyon régóta várunk egy jelentősebb felújításra, de sajnos teljes rekonstrukcióra most sem volt lehetőség. Az épület, részletekben, folyamatosan újult mindig egy kicsit, de mint most is, az erőforrások nagyon szűkek voltak a múltban is, így csak apró lépésekkel tudtunk haladni.

Nyimi Hírlevél: Mekkora összegből valósult meg a felújítás?  

Most egy elnyert pályázatból és az önkormányzat saját erejéből sikerült egy jelentősebbet lépnünk közel 1,3 millió Ft értékben. Az építéskori, ma már korszerűtlen építési technológiákat kiküszöbölve sikerült felújítani belülről az épületnek azt  a részét,  am kultúrházként és közösségi térként van használatban.

Felújításra került a teljes villamossági rendszer, új,  korszerű világító testek kerültek felszerelésre. A mennyezet rossz állapota miatt álmennyezet került kialakításra, és az egész terem újrafestése is megvalósult. Sokan és sokat dolgoztak, hogy időre megvalósulhasson a beruházás, amit ezúton is köszönök mindenkinek.

 Nyimi Hírlevél: Milyen további fejlesztések várhatóak a közeljövőben?

A Kultúrházhoz kapcsolódóan amellett, hogy egy korszerű terem áll a hagyományos programjaink, rendezvényeink rendelkezésére, tervezzük egy melegítő konyha kialakítását is.

Ehhez,  és a közmunka programhoz kapcsolódóan még az idén egy fix hűtőkamra kerül kialakításra közel 5millió Ft értékben. Ugyancsak a közmunkaprogramban és még idén, az elpusztult fóliaházakat újjáépítjük. Először két korszerű fóliasátor kerül megépítésre 2,3 millió Ft értékben, amihez Szentesről „a fóliázás hazájából” is érkezik szakember, hogy segítse a helyi dolgozók munkáját.

A polgármesteri ciklusom kezdetén azt a célt tűztem magam elé, hogy minél komfortosabb, élhető, 21. századnak megfelelő színvonalú településen élhessünk itt Nyimben.

E cél elérése érdekében, falunk és épületeink szépítését és korszerűsítését tovább folytatom a képviselő- testülettel együtt. Ettől a céltól senki és semmi sem tud eltántorítani bennünket.