Számba veszik a népességet

Posted on Updated on

  1. október 01-november 28. között zajlik Magyarországon a népszámlálás, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjanak Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás időtartama: október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket.

Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet.

Pótösszeírás: november 21. és 28. között a település jegyzőjénél tehetnek ennek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

A népszámlálás eszmei időpontja 2022. október 1-je 0 óra.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azokat összesített formában hozzák nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

A népszámláláson való részvétel a 2018. évi CI. törvény szerint kötelező.

A KSH minden magyarországi lakcímre postai felkérő levelet küld szeptember utolsó napjaiban.

A népszámlálás nem a bejelentettség szerinti, hanem a tényleges élethelyzetet méri fel. Annak érdekében, hogy a felkérő levelek, és a számlálóbiztosok minden háztartásba eljussanak, a KSH kéri, hogy még a népszámlálás előtt gondoskodjanak róla, hogy a házszám jól látható legyen az ingatlanon.

A népszámlásról bővebben:

Népszámlálás 2022 (nepszamlalas2022.hu)