Volt egyszer egy Falunap…

Posted on Updated on

Ismét egy csodás napot élhettünk meg közösen a 2017-es Nyimi Falunap alkalmából.

A hagyományosan ízletes Nyimi Langalló közös elfogyasztása után már kezdődött is a foci és a petanque mérkőzés, melynek győztesei a Falu Bikái; illetve Németh Zoltán és Palotai István lettek.

Kilenc  órától a gyermekek sem unatkoztak, hisz várta őket a második alkalommal megépített NyiMini, az izgalmas feladatokból álló állomásos akadálypálya. Az ez évi sláger a mini vitorlás-hajó úsztatás és a kényelmes Babasarok  volt. Délelőtti színes programokat biztosított a  Ságvári Takarékszövetkezet standja, az Egészségmegőrző sátor ingyenes szűrővizsgálatai, valamint a megunhatatlan arcfestés és csillámtetoválás.

Eközben már zajlott a több, mint 18 féle, versenyre küldött sütemény  mustrája. A zsűri, hosszas, édes pillanatokat okozó tűnődés után a Gáll Anna által készített szezámmagos karamellgolyót ítélte meg első helyezettnek. A sós sütemények kategóriában pedig  Peitliné Szabó Erika aratott sikert.

Az ebéd előtti perceket a VII. Nyimi Falunapi Calibra-találkozó, több, mint 25 Calibrából álló ünnepélyes felvonulása tette izgalmassá. A mesterszakács  Varga Gábor és segítői által készített ízletes krumpli gulyás, babgulyás után kezdetét vették a délutáni programok.

A délutáni koncertek üdítő újdonága a fiatalos lendületű, ugyanakkor mély érzésű Ehule! zenekar volt. A nyimi illetőségű Pistár Hanna és a ságvári Bozsoki Sólyom Pál duója fél éve indult útjára. Reméljük, ez még csak a kezdet…, kívánjuk, hogy még sok-sok falunapon és rendezvényen hallhassuk őket!

Az idén is tomboló sikerrel zajló HABPARTY  után egymást követték a színvonalas színpadi produkciók. Pistár Janka és Gáll Anna szívből- és szívhez szóló népdalait, illetve izgalmas többszólamú népdalfeldolgozásait követve; különleges, közeli élményt adott a Nyimi Lovas- és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület Kutyás bemutatója, csakúgy, mint a  Dunazug Együttes népzenei koncertje és táncháza. Aki a táncház alatt még csak üldögélt, az is táncra perdült a Jó Laci Betyár lendületes előadásának hallatára.  Az X- Press TSE akrobatikus rock&roll és pompom táncosok lebilincselő előadását  a fiatal legényekből álló, blue grass stílust megelevenítő Pannon Grass kellemes hangulatú, profi koncertje követte.

Eközben a Kultúrházban eredményesen zajlott a délutáni véradás. A gyermekek délutáni szórakozását ingyenes ugrálóvár és lovaglás is biztosította. A délutáni versenyek helyezettjei: Főzőverseny: Nyimi lányfogók: Nyimi lányok kedvence:Vargáné Böhm Rita kakashere pörköltje; Kugli verseny: Kanalas Csaba és Kanalas István párosa.

Az estét  meghitt hangulatú  Tűzijáték, majd a FOX zenekar hajnalig tartó utcabálja zárta. Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen a napon, köszönjük a részvételt!

Köszönjük a  szervezők,  lebonyolítók és fellépők munkáját, Köszönjük  a nagylelkű  támogatásokat!

Jövőre találkozunk! 🙂

 Az eseményről készült képgalériákat az önkormányzat facebook oldalán tekinthetik meg.