Adventi fénykeresők

Posted on Updated on

A karácsonyi várakozás csodáját egyre nehezebb megélni, átélni. Rohanó, elidegenedett világunkban a befelé fordulás, a várakozás, már-már lehetetlennek tűnik. Év végi zárás, bevásárlás, iskolai programok, háziasszonyi teendők, gyakorlatiassá teszik a karácsonyi készülődést, és kevés figyelem marad a valódi csodavárásra, a lelki felkészülésre ráhangolódásra.

Ebben igyekszik segítséget nyújtani ez a kezdeményezés az élő adventi ablak, melynek egyik célja, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz. Ez a program tavaly vette kezdetét, és nem várt sikert aratott. Az idei évben már nem is volt kérdés, pillanatok alatt telt meg a naptár a jelentkezőkkel.

December elseje óta minden nap olyan kis csodákat tapasztalhatunk, ami segíti a lelki felkészülést, erősíti a közösség erejét. Pár évvel ezelőtt, amikor a Nemzeti Regattára készültünk, akkor élhettük át hasonlóan ezt az érzést, a valódi összetartozás élményét. Szinte, mint egy család találkozunk estéről estére, s ha valaki hiányzik, azt is észrevesszük, aggodalommal fordulunk egymás felé, ki tudja hol vannak a távol maradók? Ugye nincs semmi gond velük? Nem betegek? … stb.

Akiknek távol él a családjuk, ők sem várják egyedül a karácsonyt, ők sincsenek egyedül. Jó így élni egy közösségben, hogy mindenki fontos, mindenki számít, és mindenki hozzá tud tenni egy kis pluszt a közös élményhez. A dolgos hétköznapokban ezt nehezebb átélni, bár Nyim híresen jó közössége nem csak az adventi fénykereséskor mozdul meg, nem csak akkor teszünk egymásért, és a faluért.

Jó ez így! Sőt! Nagyon jó!

Hálával tartozunk egymásnak, hogy mindenki, aki ablakot díszített részt vett, fénybe öltöztette az ablakát, házát, udvarát, fantasztikus dekorációkat készítettek, vállalták a vendéglátást, és azért is hálával tartozunk, hogy az egyre gyarapodó fénykereső csapat estéről estére rá szánja azt az időt, hogy félretéve a napi teendőket, időt szakít a találkozásra, a fénykeresésre.

Reméljük, hogy ez a program hagyománnyá válik itt nálunk Nyimben.

A közösségi médiában minden napról teszünk közzé kis beszámolót és fényképeket.