Beszámoló a Farsangi jelmezes felvonulásról

Posted on Updated on

Február 18-án a Nyimi Kultúrház a Föld minden tájáról érkező színes kavalkádnak adott otthont: idén is nagyszerű hangulatban  zajlott a nyimi Farsangi Felvonulás.

A mintegy 25 kreatív  gyermekjelmez közül a zsűri a Sellőlányt, a saját hajóján hasító Kalózt,  és a rendkívül hiteles Ollókezű Edward-ot illette első díjjal. A Közönségdíjat nyilait lődöző Ámor és a Kínából érkező 86-os Strandpapucs érdemelte ki. A keresztes pók, Ronaldo, SpongyaBob, benszülött, sárkány, királyi pár, unikornis, méhecske, különleges rendőr versenyzők is nagy sikert arattak.  A kb. 20 beöltözött  felnőttből a két nevezős egyéni kategória  nyertese a stílusában és szerepjátékában egyaránt hiteles Japán Lány lett . Szoros volt a verseny a csoportos versenyszámok között: A hét csapatból a 3. helyezést és a Különdíjat  is a rendkívül időigényesen előállított és kreatív jelmezeket viselő Újrahasznosító Család  zsebelhette be.

A 2. helyezést a fűszoknyás, lopótök-cicis, orrtetkós, fekete-fehérre mázolt női kannibál törzs nyerte: ők szociális tűzifa támogatást igényeltek, hogy segítségével  megsüthessék elrabolt turistájukat, akit kötélhágcsóban cipeltek magukkal. A zsűri értékelése szerint ennél is ütősebb volt a Szülészeti Élőközvetítés férfi-előadása: a műtőlámpás, gurulós hordágyon érkező,  bor – infúzióra kötött  csúnyácska-öregecske kismama szülését  hozzáértő kezek folytatták le a szőke-szexis nővérgárda segítségével. A legfinomabb forralt borért járó kupát harmadszorra is Papp László nyerte, így –  a falu hagyományos szabályainak értelmében – idén Örökös Kupát nyert. A legfinomabb fánkot idén Frikton Ágnes sütötte. Gratulálunk a nyerteseknek és minden jelmezkészítőnek! Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Képgalériánk a facebookon megtekinthető, vagy ide kattintva érhető el!