Jobb úton haladunk!

Posted on Updated on

Az elmúlt héten átadásra került a régóta várt útszélesítés és járda felújítás. A projekt 12,5 millió Ft Magyarfalu programban elnyert támogatásból valósulhatott meg. Kimondható, hogy a Petőfi utca ezen szakasza, az autós közlekedés szempontjából legbalesetveszélyesebb része volt településünknek. Az út szélestésével most már két autó, biztonságosan elfér egymás mellett ebben a beláthatatlan 90 fokos kanyarban. A fejlesztés része volt ugyan ezen szakaszon a járdaszakasz felújítása is. Ez a fejlesztés is évtizedes hiányt pótol.

Az útfejlesztés gyakorlatilag összeért a csapadékvíz elvezetéses projekttel, mert a Petőfi utca ezen szakaszán komplex megoldást igényelt, az árkok, kapubejárók átereszei, út és útszegélyek vonatkozásában.

A járda és útfelújítás vonatkozásában a kivitelezést végző Kővágó – Ép Kft. a tőlük megszokott jó minőségben végezte el a kivitelezési munkákat, amit ezúton is köszönünk a cég minden dolgozójának.

Csapadék víz elvezetés: Befejezéséhez közeledik Nyim eddigi, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó, legnagyobb volumenű beruházása. Már a befejezés előtt szeretném megköszönni a település minden lakójának, akinek türelmet és konstruktív együttműködést, amivel segítette és elviselte a kivitelezéssel járó kellemetlenségeket.