Virágos Magyarország- Virágos Nyim

Posted on Updated on

Nagy sikerrel zárult a Virágos Magyarország programhoz kapcsolódóan meghirdetett közösségi faültetési program és növénybörze.

Nagyon szép számmal gyülekeztek a falu lakói, minden korosztály- a közös munkára.

A közterületekre díszfákat ültettünk, mintegy 40 db-ot. A növény választásnál igyekezett az Önkormányzat az őshonos fafajok közül válogatni, hogy biztosan jól bírják az időjárási viszonyokat.  Ebben a férfiak jelentettek igazán nagy segítséget.

A lányok, asszonyok 250 tő levendulát ültettek a játszótérnél végig az út mellett. A tavaszi csodás hangulatért tulipánok felelnek majd, amelyeket most el is ültettünk. Köszönet érte Harm Kaalfsbeeknek, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idén is megajándékozott minket holland tulipánhagymákkal.

A növény börze is sikeresnek bizonyult, sok növény talált új gazdára, egyre több kertet ékesítve ezzel. Mindenkinek köszönet a lelkesedésért, és a felajánlásokért. Külön köszönet Paska Istvánné Marika néninek, aki a kertjéből sokféle növényt ajánlott fel a növénybörzén résztvevőknek és a közterületek szépítésére is. Reméljük, hogy sikerült úgy elültetnünk ezeket a virágokat, hogy azok már jövő nyáron gyönyörködtetnek majd minket.

A napot a jóleső fáradtság után lilahagymás zsíros kenyérrel és jó meleg teával zártuk.

És természetesen nem volt hiába való már a tavaly megkezdett munka sem, mivel az idei évben meghívást kaptunk a Virágos Magyarország Országos díjkiosztó gálájára, ahol a verseny fővédnökének Borbás Marcsinak a személyes gratulációját fogadhattuk. Reméljük az idei erőfeszítések is megteszik hatásukat és jövőre is büszkén vehetünk részt az ország legrégebbi és legszéleskörűbb települési versenyében.

De mindez a lakók, ingatlantulajdonosok lelkesedése és munkája nélkül nem jöhet létre. Ezért kérek és bíztatok mindenkit tegyük ékszerdobozzá településünket! Mutassuk meg a bennünk rejlő erőt, mint ahogy megtettük ezt a Nemzeti Regattán is.