Kanalas Zoltán képviselőt kérdeztük munkájáról, terveiről

Posted on

Nyimi Hírlevél: A képviselői munka mennyire újszerű Önnek?

Nagyon, most először vagyok képviselő.

 Nyimi Hírlevél: Nyim  község  Önkormányzatánál  melyek a főbb feladatai? 

Az én feladatom a közmunkaprogram és a szennyvíz. A közmunka programban, a mezőgazdasági részében 15, az utas programban 5 ember van, őket kell irányítani. A mezőgazdaságiban van fóliás és szabadföldi termesztés is. Én a jövőben a fóliás termesztés bővítését támogatnám. A szennyvíznél feladatom a szennyvíztisztító berendezések karbantartása.

–  Nyimi Hírlevél: Ön hogy érzi, mi a legnagyobb kihívás számára ebben a ciklusban?

Egyrészt az emberi problémák kiütközése, és kezelése; másrészt, néha nehéz szétválasztani a különböző programok különböző feladatait és beosztani a feladatokhoz az embereket. Nem rangsorolom a feladatokat, egyik sem nehezebb a másiknál. Az a lényeg, hogy mindegyiknél jöhetnek és jönnek is olyan dolgok, amikkel még nem találkoztam. Onnantól kezdve az én tapasztalatomra, hozzáértésemre, kreativitásomra van rábízva az, hogy hogyan oldom meg. Ha tudom, megoldom, ha nem, akkor addig küzdök, amíg meg nem oldom, mert úgy nem maradhat, egy problémát nem lehet úgy hagyni. A szennyvíznél is hasonló, a legnehezebb, hogy rá kell jönni arra, hogy az adott hibának mi az oka. Mert sajnos, nem kaptunk leírást, mindenre nekünk kellett rájönnünk (Tibivel): a kompresszor javítására, az automaták programozására, stb.

–  Nyimi Hírlevél: 2016-ban mi az elsődleges cél, amit meg szeretne valósítani Nyimben?

Az egyetlen dolog, amiért bejövök dolgozni, az az, hogy megfeleljek a munkámnak. Örülnék, ha az új projektünk, a hidrokultúra működne…! Próbálkozunk, csináljuk….És reméljük a legjobbakat!