Nyimben is elérhető a falugondnok szolgálat

Posted on

A Nyim Község Önkormányzata Falugondnoki Szolgálat 2016 márciusában pályázatot hirdetett meg Falugondnok munkakör betöltésére. A pályázat nyertese, Jámbor János- tősgyökeres nyimi lakos, három gyermek büszke édesapja—lett.

 János, kőművesként több európai országban (Spanyolország, Németország) is dolgozott hosszabb- rövidebb ideig, kb. havonta hazajárva. A leghosszabb időt, 4 évet Dániában töltötte. Nagy váltást jelentett életében 2016. márciusa, hiszen végre hazaköltözött, május óta pedig Nyim gondnoki feladatait látja el.

Falugondnokként az első lépés a községben elvégzendő munkák felmérése, a teendők rendszerezése, beosztása volt. János szerteágazó feladatkört teljesít: ő végzi a karbantartásokhoz, közmunkaprogramhoz szükséges anyagbeszerzéseket; szükség esetén Siófokra szállítja a betegeket, valamint a heti rendszerességű Patikajárat sofőrje is.  Mindemellett a konkrét karbantartási munkálatokban is segíti a többiek munkáját. Legközelebbi tervei a Rákóczi utca elején fekvő rács javítása, a ravatalozó rendbetétele (festés, javítás), illetve az önkormányzat épületének kisebb karbantartási munkái.

János a számos teendő mellett jól érzi magát új munkahelyén, előnyként a szép környezetet, a kollégákkal való jó viszonyt, a szabad hétvégéket és a család közelségét emelte ki.