Weifenbach Károly képviselőt kérdeztük munkájáról, terveiről

Posted on Updated on

– Nyimi Hírlevél: A képviselői munka  mennyire  újszerű  Önnek?

Weifenbach Károly képviselő: Nem annyira újszerű, mert én már az előző ciklusban is voltam képviselő. Annyi a különbség, hogy akkor nem volt ennyi közfoglalkoztatott, mint most. Újdonságként hat még, hogy minden szerdán ülések vannak, így jobban össze tudunk dolgozni a képviselőtestülettel, mint eddig.

Nyimi  Hírlevél:  Nyim  község  Önkormányzatánál  melyek a főbb feladatai? 

Weifenbach Károly képviselő: Szeretném, hogyha a falu „egyről-kettőre” mozdulna; minél több közfoglalkoztatott lenne, hogy ne legyen munkanélküliség, minél kevesebben éljenek mondjuk a munkanélküli segélyből. Emellett fontos feladatomnak tartom a falu turizmusának fellendítését. Fontos lenne a Kási vár látogatottságának növelése, elsőként az ahhoz vezető út felújítása. Felújítva több embert vonzana, a levegő kitűnő, – ugye, Ságvárig kiépült a kerékpárút is – most már gyalog-, és biciklitúrákat is lehetne szervezni.

–  Nyimi Hírlevél: Ön hogy érzi, mi  a legnagyobb  kihívás számára ebben a ciklusban?

Weifenbach Károly képviselő: Az, hogy a falu működjön, és, mint ahogy az előbb említettem – az, hogy minél több foglalkoztatott legyen, minél többen tudjanak helyi munkából megélni, ne kelljen ingázni, vagy segélyen élni.

–  Nyimi Hírlevél:  2016-ban mi  az  elsődleges  cél,  amit meg  szeretne  valósítani Nyimben?

Weifenbach Károly képviselő: Elsődleges cél? Hát az, hogy ne legyünk így elszigetelve, ne érezzük azt, hogy mi zsákfalu vagyunk. Muszáj egy picit népszerűsíteni a falut, hogy látogatók érkezzenek. Most, látom, hogy megmozdult a falu, látom, hogy egyre többen vannak itt, ami előny. A falunap is vonzza ide a népet, sok vendégünk van. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, hogy ez egy kis település, és azért, néhány esetben jobban hallat magáról, (vagy egy- egy összejövetel jobban sikerül,) mint egy forgalmas helyen fekvő nagyobb település. Több emberrel beszélgetek (pl. kollégák) és mondják, hogy városon nincs összetartás, de azt látják, hogy Nyimben azért más, ott még van, Nyimben azért „össze van fogva a nép”. Szerintem is, régen még jobban összetartott a falu, de azért most is van. Akkoriban nagyobb volt az elzártság, jobban ismerték egymást az emberek, sokkal több időt töltöttek együtt. Leginkább a bálokban tudom mérni a dolgokat, akkoriban nagyon sok ember összejött és sokan irigykedtek is ránk  …és a fiatalok is jobban összejártak, nem a gépet nyomkodták, volt klubhelység, közös testmozgás, stb. , én ezt eléggé hiányolom, ez lenne a legfőbb feladat, a fiatalok összefogása.