Polgármesteri évértékelő

Posted on

Tisztelt Nyimiek!

2023-as évünk is elmúlik lassan, és újra itt a számvetés és a következő év tervezési időszaka. Visszatekintve az elmúlt évünk egy csöndes, de munkás év volt. A tavalyi évben lezártuk a csapadék víz elvezetési projektünket, aminek a zárási munkálatai áthúzódtak az ide év elejére. Ugyanígy a hivatal előtti terület megújítása is, ami az év első felében a zöldterületek rendezésével zárult.

A mobiltorony kivitelezési munkálatainak elkezdését és befejezését ígérte a beruházó, de mint tapasztaltuk a munka elkezdődött, de a befejezés 2024 első negyedévében fog megvalósulni (ha az időjárás nem húzza keresztbe a kivitelező számítását).

Az idei évben le tudtuk zárni a köztemetőben a lélekharang kivitelezését, amire méltán lehetünk büszkék. Hiszen egy olyan maradandó műalkotás valósult meg, ami sok – sok éven keresztül lesz a településünk szolgálatában és egyben dísze is. Ugyancsak a 2023-as esztendőben tudtunk egy másik régen elkezdett pályázatunknak a végére érni, ami nem más, mint egy Petőfi mellszobor elkészülte. E alkotás felavatását 2024. március 15-én tervezzük. Civil szervezeteink sem tétlenkedtek a mögöttünk lévő év folyamán. Tevékenyen vettek részt szinte minden rendezvényünkön, segítve és sokszor átvállalva a szervezés és bonyolítás feladatait az önkormányzattól. Köszönjük lelkesedésüket és továbbra is biztatjuk őket a falu életében való további szerepvállalásra. Újra elindultunk a Virágos Magyarország programban, ahol az idén először díjat, szponzori díjat is nyert településünk.  Gratulálok minden tevékeny, saját és közterületet ápoló és szépítő nyimi lakosnak az elért eredményért.

A környezetszépítő tevékenység keretén belül a hagyományos falutakarítás mellett az idén is egy holland gyökerekkel rendelkező vállalkozó felajánlásaként, újabb 2500 db tulipán hagymát tudtunk elültetni a Szent István parkban, amit ezúton is köszönünk. A faluban járva mindenki megtapasztalhatta, hogy az építőanyagok beszállítása megkezdődött a külterületi útfelújítás kivitelezésével kapcsolatban. Ezt a projektet a jövő év első felében tervezzük megvalósítani.

Nagy sikerrel zajlik az adventi fénykeresés, ami a településünkön egy újabb jó példája a közösség teremtésnek. Az esti találkozások, beszélgetések egy tea vagy forralt bor mellett, teljessé teszik az ünnepi felkészülést.

Köszönjük minden aktív részvevőnek és vendéglátónak ezeket a szép estéket és a közös élményeket.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog, sikeres Új Évet Nyim minden lakójának.

Barátsággal:

Pistár Péter

polgármester