Polgármesteri tervek 2019.

Posted on

Igaz, hogy már áprilist írunk, és jócskán benne vagyunk a megvalósításokban, de talán nem hiábavaló néhány mondatban az idei terveket megismertetni a szélesebb nyilvánossággal is. Természetesen az idén sem térünk el a polgármesteri ciklus elején meghatározott fő fejlesztési irányvonalaktól. Konkrétabban ez azt jelenti, hogy a célunk Nyimet olyan, minden szempontból élhető, modern, gondozott településé varázsolni, ahol gyermekeinknek érdemes a faluban maradniuk és az életüket ide tervezniük. Ehhez helyi szinten nagyon sok munka és feltétel szükséges, úgy gazdaságilag, mint infrastruktúrában. Szükséges a településkép javítása, és a település- marketing. A közlekedés és a kulturált szórakozás, illetve a sport feltételeinek megteremtése.

A legfőbb kincsünk a természeti környezetünk, ezt óvnunk és fejlesztenünk kell. Nyim rendkívül jó földrajzi elhelyezkedését és természeti szépségét ki kell használnunk, hiszen a Balaton és több nagyobb iparvállalat van a környékünkön, így minden adott, hogy a Nyimben élő emberek sok munkalehetőség közül választhassanak. Amikor viszont hazaérünk, egy gyönyörű természeti környezet, csönd és nyugalom vesz minket körül, ahol kimondhatjuk, „jó itt élni”. Természetesen az unottan ismételt mondatom, is igaz, hogy „Magunkért mi tehetünk a legtöbbet”. Senki sem bújhat más mögé. Mindenkinek meg kell tennie a közösségért, ami tőle telik. A közösség ereje erősebb minden törvénynél, és több minden pályázatnál. Persze ezek is elengedhetetlenek a fejlődéshez.

Az előbb leírtakat tartom szem előtt a tervezett fejlesztések és pályázatok megvalósítása során. Az év folyamán átadjuk a felújított katolikus templomot, a „Patak parkot”, a megújult és kiegészített Rózsa kerttel. Lesz „Zenélő templom” című rendezvény is. Indulunk a 2019-es Nemzeti Regattán. Természetesen megtartunk minden hagyományos rendezvényt is. Folyatjuk a közmunkaprogramban a fólia kertészetet. Pályázunk: a Kultúrház átalakításra, bővítésre, útfelújításra, hivatal épületének külső megújítására, a fűtéshez szecskatárolóra és még sok pályázat van előkészítés alatt, amiről az év folyamán a hírlevelünkben és online (weboldal és FB) is folyamatosan adunk majd hírt.

Nem fogunk unatkozni az idén sem. A kitűzött célok eléréséhez kérem mindenki tevékeny részvételét és erkölcsi segítségét, támogatását!

                                                                                              Barátsággal: Pistár Péter polgármester