Polgármesteri tervek az idei fejlesztésekre vonatkozóan

Posted on Updated on

Vis Maior pályázaton nyert a település több,  mint 28 millió forintot, amit a három híd felújítására és újjáépítésére, utak helyreállítására fordítunk a közbeszerzések lebonyolítását követően.

Mezőgazdasági közmunkaprogramot folytatjuk 14 fővel. Ennek keretén belül újjáépítettünk már 2db 6mx20m fóliát, és e mellé építünk plusz 3db ugyanilyen méretűt. A folyamatos nedvességellátás biztosítására automata öntözőrendszer kerül kiépítésre.

Még ebben az évben szeretnénk a Kultúrházat befejezni, a színpadi függönyöket is beszerezni.

Folytatjuk a konyha kialakítását, az idei költségvetésben az álmennyezet, valamint az előtétfalak kialakítása szerepel.

A Hűtőház és a tápoldatozó berendezés épületének burkolása terveink szerint megvalósul az idén.

Külön öröm számunkra, hogy újabb vagyontárggyal bővítettük az önkormányzat vagyonát,  tavaly decemberben.

A közmunkaprogramhoz kapcsolódóan vásároltunk a Kossuth utcában egy házat. Ennek újítgatását, állagmegőrzését megkezdtük,  a későbbiekben Tájház kialakítását tervezzük.

Szintén még ebben az esztendőben szeretnénk  a temető körbekerítésének befejezését, továbbá lecseréljük a régi elavult szeméttároló rendszert.

A Könyvtár festése sem tűr halasztás, ezt is az idei terveink között szerepeltetjük.

Korábbi lapszámunkban már beszámoltunk a „Büszkeségpont” 1956-os emlékmű  terveiről, melynek felállítása még az év első felében megvalósul, és ezzel együtt elkezdődik a „Patak park” kialakítása is.

Több pályázaton indultunk, az hogy melyiken nyerünk az a jövő kérdése. (Pályáztunk többek között, a rendelő felújítására, mulcsozó berendezésre, a Hagyományőrző Egyesülettel közösen a Játszótér mögötti park kiépítésére, a könyvtárba számítógépekre és tabletekre.

A hagyományos rendezvényeinket további eggyel bővítjük,  ugyanis a Halmos Béla Program keretein belül sikerrel pályáztunk, ezáltal egy 6 alkalmas népzenei fesztivált tudunk megtartani.

 Nem állunk meg! Folytatjuk a megkezdett munkát!