Sikeres pályázat keretében kirándulhattunk

Posted on

A Szülőföldem Somogyország programnak köszönhetően, 2020.08.23-án 12 gyermekkel indultunk útnak falubuszokkal kis településünkről.

Utazásunk első állomása Balatonszárszó volt, ahol a Pupetta Társulat előadásában a Csalóka Péter című előadást tekintettük meg közösen. A játékos mese után a Balatonpartra sétáltunk, ahol a gyerekekkel elfogyasztottunk az ebédre szánt szendvicseinket, majd eleredt az eső, és menedéket kellett keresnünk. A kirándulásunk egyetlen rossz momentuma ez volt, de szerencsére nem tartott tovább röpke húsz percnél. Miután kisütött a nap, elmentünk fagyizni, hiszen volt még egy kis időnk a következő programig. Rövid sétánk közben egy szabadidős sportparkot is felfedeztünk, ahol a gyerkőcök örömére egy kis időt még eltölthettünk. Két órára értünk a József Attila Emlékházhoz. A kívül-belül impozáns, interaktív, modern technikai eszközökkel, látványos elemekkel is rendelkező kiállítás nagyon lenyűgözte a gyerekeket. József Attila egyik írógépét testközelből is megcsodálhattuk, valamint az audiopontos vershallgatás is nagy népszerűségnek örvendett a kicsik körében. Többen kipróbálták a kirakós és memóriajátékokat is, melyek a költő életéből kiragadott egy-egy pillanat képeit ábrázolták. Az interaktív irodalmi barangolásunkat követően Balatonföldvárra indultunk, ahol a Hajótörténeti Látogatóközpont és Kilátó volt az úticélunk. Itt várt bennünket Dr. Szajcz Adrián, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, aki ajándékkarkötőt adott át a gyerekek részére. A látogatóközpont is számos érdekes pillanatot tartogatott számunkra. Az alsó szinten a szél erejével ismerkedhettünk meg, és a kisebbek is kipróbálhatták ügyességüket egy vitorlás irányításában. Mindeközben megtekinthettük a balatoni hajózás történetét. A következő szinten a csomókészítés technikáival is megismerkedhettünk, valamint egy fotópontnál is fényképezkedhettek a gyerekek. A kilátás csodálatos volt, a kiállítás pedig a múlt és a jövő találkozása, egyszerre lenyűgöző és izgalmas. Természetesen a látogatóközpont melletti játszóteret is meglátogattuk, ahol sokféle játék várt bennünket, és szinte mindent ki is próbáltak a gyerkőcök. Este hat körül, élményekkel gazdagon érkeztünk haza. A gyerekek nagyon élvezték a kirándulást, és reméljük, lesz még részünk hasonló lehetőségben a későbbiekben is.

Bodó Marianna

Köszönetnyilvánítás

Ezúton is köszönjük a Somogy Megyei Önkormányzatnak ezt a fantasztikus lehetőséget.

Köszönjük továbbá Som Község Önkormányzatának, a Ságvári Református Egyházközségnek valamint Bozsoki-Sólyom Jánosnak, hogy rendelkezésünkre bocsátották az autóbuszaikat. Köszönettel tartozunk Babodiné Csik Beátának, Kanalas Zoltánnak, és Resch Gábornak is, akik ezt a napot a gyermekek szállítására és felügyeletére áldozták. Köszönet jár azoknak a szülőknek is, akik elengedték velünk gyermekeiket, és a résztvevő gyerekeknek is, akik nagyon jól viselkedtek a nap folyamán.

Mindenkinek köszönjük!

A kirándulásról készült  fotók a facebook oldalon tekinthetők meg.