Tájékoztató a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban

Posted on

A kormány által meghirdetett téli rezsicsökkentés rendezését, a nem gázzal és távfűtéssel rendelkezőknek önkormányzati feladatkörbe rendelte. Jelenleg a már szokásosnak mondható szociális tűzifa kiegészítéseként kapta meg az önkormányzat az alábbiak szerint: A szociális tűzifa kiegészítésnek felhasználásával kapcsolatban két kormányhatározat jelent meg, amelyben döntöttek a rezsicsökkentésről (1072/2018. (III. 9.) korm. hat., és az 1152/2018. (III. 27.) Korm. hat.,  ennek mellékletében felsorolták a jogosult településeket és a részükre járó

összeget. Eszerint Nyim részére 13 m3, 247.650.-Ft összeg jár. A Korm. hat. 3. pontja szerint a 2017. évi pályázat alapján, a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján nyújtják a támogatást; a 4. pont szerint a pénzügyi felhasználás határideje 2019. március 31, a lakosság részére a tüzelőanyag kiosztásának határideje 2019. február 15.

Az Önkormányzat elkezdte a jogosultak körének felmérését. Az viszont már látszik, hogy a jogosultak körre bővebb, mint a megkapott keret. Emiatt a Belügyminisztériummal egyeztetést kezdeményezek. Ennek eredményéig és a testületi döntésekig türelmet kérek az érintett lakosoktól.

Pistár Péter polgármester