Új színfolt a falu szívében

Posted on

A koronavírus járvány ellenére a fejlesztések ebben az évben sem álltak le. Mindezek közül a legbüszkébbek mégis azokra a létesítményekre lehetünk, amelyek összefogás által, szorgos kezek közreműködésével születnek. Ilyen a nemrég elkészült szaletli is, mely a Ligetben foglalta el méltó helyét, hogy a későbbiekben számos közösségi programnak biztosítson teret. A több, mint 1 millió értékű beruházás elindulását a Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesületnek köszönhetjük, hiszen az egyesület 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a MOL Zöldövezet programban, amelyet erre a célra kívánt fordítani.

A támogatás mellett az önerő jelentős részét szintén az egyesület biztosította, melyhez Nyim Község Önkormányzata is hozzájárult. A faanyag előkezelését közösségi munkában valósítottuk meg. A szaletli összeállítását Palcsó Péter, és az általa vezetett PP Asztalos Kft. vállalta magára.

Ezúton köszönjük a Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesületnek és minden magánszemélynek, aki munkájával hozzájárult kis településünk újabb színfoltjának létrejöttéhez.