Lassan elballag az esztendő

Posted on Updated on

Kedves Nyimiek!

Lassan eltelik a 2020-as év, ami sok szempontból rendhagyó volt. Az év elején, a részben új összetételű képviselő-testülettel, nagy reményekkel indultunk az új esztendőnek. Terveztük a programokat, átgondoltuk az előttünk álló fejlesztési projekteket és az azok végrehajtásához szükséges anyagi és egyéb erőforrásokat.

Már januárban látszott, hogy nem lesz egy könnyű évünk, de mint tudjuk „magunkért mi tehetünk a legtöbbet” ezért bízva a település lakóiban és magunkban, eltökélten, bizakodva készültünk a megvalósításokra.

Folytattuk a közmunkaprogramot, februárban megrendeztük a hagyományos farsangi felvonulást, majd márciusban a fergeteges nőnapi bált és görög gasztro- és táncestet követően a programjaink szinte teljesen leálltak a mindenki előtt ismert okok miatt.

A COVID-19 járvány elterjedt a világban és elérte hazánkat, és hatásai Nyimet is, gyökeresen felforgatva az életünket.

Tavasszal még nem igazán tudtuk, hogy mi is ez, mit okoz, és hogyan kerülhetjük el a nagyobb bajt. Eleinte, kissé szkeptikusan hozzáállva dologhoz mára már kiderült, hogy ha nem vigyázunk, komoly következményi is lehetnek. Ahhoz hozzászokni nehezen lehet, hogy még a családtagjainkkal is távolságtartónak kell lennünk. Így reméljük, hogy hamarosan meglesz az ellenszer és visszatérhet minden a rendes kerékvágásba, bár már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt.

A fentebb leírtak tükrében egy, az idei húsvéti ünnepekhez hasonló rendhagyó karácsony vár ránk. Ennek az időszaknak az adventben elcsendesülő, mégis izgalmas várakozással teli karácsony várása ma mást jelent, mint az elmúlt években.

Kérek mindenkit, hogy ne feledkezzen el, a jelen helyzetben sem a legfontosabb dologról, az egymásra figyelésről.  Az emberi kapcsolataink és életünk sarokpontja kell, hogy legyen családunkkal, rokonainkkal, barátaink vagy szomszédjainkkal való kapcsolatunk.

A figyelem, a szeretet és az emlékezet az, ami sokkal tovább tart, és elkísér még halálunk után is. Minden más elporlad és semmivé lesz.

Tehát a jelenlegi helyzetben nagyon fontos az a beszélgetés, telefonhívás, vagy az együtt töltött egymásra figyelő prémium idő.

Áldott, Békés Karácsonyt és jó egészségben eltöltött Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Barátsággal:        Pistár Péter polgármester