A zöld-hulladék nem szemét!

Posted on Updated on

 Tisztelt Nyimiek!

Lassan elérkezik a tavaszi metszések ideje. Az elmúlt évekkel ellentétben 2021. január 1-től tilos a kerti hulladék égetése.

A faág- hulladék eltüntetéséhez szeretne az önkormányzat segítséget nyújtani a nyimi lakosoknak azzal, hogy a nagyobb ágakat saját költségén darálja le. Ehhez ellenőrzött módon, a falugondnok (Kanalas Zoltán) vagy a településkarbantartó (Resch Gábor) felügyelete alatt a futballpálya mellett kialakított gyűjtőponton el lehet helyezni (saját fuvarral odaszállítva).

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem szemetet gyűjtünk, csak darálással hasznosítható faágakat (minél nagyobb darabokban, nem jó, ha túl apróra van darabolva). A kisebb ágakat és egyéb zöldhulladékot elszállítja a Siókom zöldhulladék járata a megadott napokon.

Mit NEM LEHET még beletenni a gyűjtőpontra leszállított ágak közé:

*venyige

*futó növények indái

*falevelek

*bármilyen kommunális és egyéb szerves *hulladék

*FÉM, műanyag és egyéb hulladék

A felsorolt anyagok rátekerednek, vagy eltömítik a késeket. Képzeljük el, hogy a drótok, nagyobb fém hulladékok (gépi adagoláskor) a kések közé kerülve pillanatok alatt milliós kárt okozhatnak.

Sok vívódás után döntöttünk amellett, hogy kísérleti jelleggel az idén, lehetőséget biztosítunk a kulturált faág elhelyezésre, és megpróbáljuk ezt a falu előnyére fordítani. De, ha az idei évben azt tapasztaljuk, hogy a lakosság-, vagy egy része nem megfelelően használja és szeméttelepet csinál, úgy azonnal beszüntetjük a gyűjtőpontot.

Kérek mindenkit, hogy felelősséggel használja ki a lehetőséget és másokat is figyelmeztessen erre.

Közös érdekünk!

Az alábbi linkről letölthető a SIOKOM járatterve Nyimre:

Járatterv | siokom.hu

Barátsággal: Pistár Péter polgármester