Akire büszkék vagyunk- Babodi Máté

Posted on

Babodi Máté nyimi lakos, a Fonyódi Bacsák György Szakközépiskola 11. osztályos tanulója idén 2. helyezést ért el a Ránki György regionális történelem versenyen.  A kitűnő eredmények előzményeiről és jövőbeli terveiről kérdeztük.

Mikor kezdtél versenyekre járni?

2014-ben Kalász Zoltán, a történelem tanárom javasolta, hogy induljak, ő azóta is mindenben segít. Az első két versenyem, a 9. és 10. osztályban a gimnáziumi tanulóknak rendezett Savaria történelemverseny volt. Itt egyedül a mi szakközépiskolánk (egy osztálytársam és én) jutott be a megyeibe, ahol felváltva 7. illetve 8. helyezést értünk el.

Az idei Ránki György történelemversenyre több ezren jelentkeztek. A szakközépiskolák helyi, városi versenyén 2fő jutott tovább, a megyein is, itt második lettem. A regionális fordulón négy megyéből, összesen 6 fő indult, itt szintén 2. lettem.

Gratulálunk! Hogyan készültél az idei versenyre?

Decemberben kezdtem készülni az áprilisi versenyre; napi szinten készültem, különórákkal és önálló munkával, a tanárom által javasolt tankönyvekből és a témába vágó szakkönyvekből. A felkészülés néha este 8-ig is eltartott.

Milyen további céljaid vannak?

Jövőre is mindenképp indulok a versenyen, emellett, irodalomból és történelemből fogok emelt szintű érettségit tenni. A hosszú távú terveim… még képlékenyek.  Szeretnék főiskolára menni, ugye rendészetire járok, de nem biztos, hogy rendőrfőiskolára akarok menni, mostanában felmerült bennem a magyar – történelem tanár szak is. Sok sikert kívánunk Máténak, mind a versenyekhez, mind a továbbtanuláshoz!