Éljenek a férfiak!

Posted on Updated on

„Egy férfinak elengedhetetlenül fontos a kaland, a férfias nagy tettek, a küzdelem, a vetélkedés, a győzelem íze. Egy férfi mindig győzni akar. El akar jutni a Holdra, fel akar fedezni új kontinenseket, nyerni akar csatákban. Valamiben első akar lenni. Közben mire vágyik? Egy nő odaadó, szerető támogatására, arra, hogy teremtsen számára mindehhez biztonságos érzelmi hátteret. Amíg a nő kalandos biztonságra, a férfi biztonságos kalandra vágyik.”

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok, egy izgalmas tánc és vers köszöntötte a férfiakat a nemzetközi férfinapon.

A nemzetközi férfinapot (november 19.-ét) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte.  Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. Ám ebben Nyim elől járt, hiszen itt a településen már 1982 óta ünneplik a férfiakat.

Az idei évben a férfi napi bál soha nem látott érdeklődést váltott ki. A vendégek nem csak helyből, hanem a környező településekről, s még távolabbról is érkeztek. Kicsiny falunk szépen megújult kultúrháza zsúfolásig megtelt, ha lennének csillárok, talán még azon is lógtunk volna.  

Az IKARUS együttes húzta a talp alá valót, majd húztunk tombolaszelvényeket, és sok-sok nyeremény talált gazdára. Külön köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik tombola felajánlásokkal segítették a bál megszervezését.

Mi volt ez a nap? Ez az este? Ünnep! Ünnepeltük szeretett férjeinket, apáinkat, nagyapáinkat, fiainkat. Megköszönve ölelésüket, elismerve értünk, a családért, a sikerekért hozott áldozataikat, dicsérve eredményeiket.

„Éljenek a férfiak! Szeretünk titeket” üzenték a kisfilm utolsó kockái, és üzenjük most ez úton is.

 A Férfinapi bál képgalériája ide kattintva tekinthető meg!