Ismét elérhetők az EFOP programok

Posted on Updated on

A „Közösen a jövőnkért komplex program a humán közszolgáltatások fejlesztésére Siófok térségében” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00006 pályázat megvalósításának megfelelően már az elmúlt években is számos sikeres rendezvényt, előadást, sportprogramot szerveztünk a településen. Bár a pandémiás helyzet idén felülírta a tervezett programokat, az enyhítéseknek köszönhetően szolgáltatásainkat már a szokott módon, személyesen is tudjuk biztosítani.

Nagy sikerrel folytatódik a Petanque klub, és hamarosan megrendezésre kerül az Akadálytúra és sportbörze is (2020. július 4.), ahol kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat. A Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület is bekapcsolódott pályázatunk megvalósításába, így a kultúrák közötti párbeszéd keretében már számos gasztronómiai, népismereti foglalkozással és zenés-táncos rendezvénnyel kedveskedtek a helyieknek A járványhelyzet miatt ezeket a tevékenységeket is szüneteltetnünk kellett, most azonban már túl vagyunk egy újabb sikeres rendezvényen, és várhatóan július 4-én és július 25-én is újabb gasztronómiai és zenei/népismereti élményben lehet részünk.  Utazó szakember hálózatunk is újra működik a településen, jogászunk havi egy alkalommal, adósságkezelőnk hetente, pszichológus kollégánk pedig egyeztetés alapján várja az egyéni problémával hozzá fordulókat. Sikeres a munkaerőpiaci tanácsadás is, a későbbiekben meghirdetésre kerülő alkalmainkhoz továbbra is bárki csatlakozhat, aki munkát keres, esetleg szívesen váltana, vagy önéletrajzot szeretne készíteni, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá.

(A pontos időpontokról plakátjaikról tájékozódhatnak.) A 2019/2020-es tanévben megkezdett, a fiatalok iskolaidő után szervezett, felnőtt által felügyelt testmozgás/sport tevékenység keretében zajló lovaglás oktatás jelenleg is zajlik. A programnak köszönhetően 8 gyermek ismerheti meg az lovaglás alapjait. A programjaink, szolgáltatásaink ingyenesen igénybe vehetők. Amennyiben a pályázatról, valamint a pályázat keretében megvalósuló rendezvényekről többet szeretnének megtudni, keressék fel a www.kozosenajovonkert.hu honlapot, vagy kövessenek minket a „Közösen a jövőnkért –Siófok” facebook oldalon.