Polgármesteri gondolatok az új évre

Posted on

Kedves Nyimi polgárok!

A képviselő testület és a magam nevében is Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves hírlevél olvasónak.

Újabb év kezdődött néhány hete, új reményekkel, de a tavalyi évről áthúzódó problémákkal, megoldandó feladatokkal. Biztosan sokan vannak – hozzám hasonlóan –  akik az elmúlt évet számvetéssel zárják, az új évet pedig az előttünk álló feladatok és kihívások számbevételével kezdik. Az idei év előre láthatóan sok-sok nehézséget, de reményeink szerint sok sikert és vidámságot is kell, hogy hozzon.

Néhány nehezítő körülmény, ami jelentősen befolyásolja az önkormányzat és ezáltal a település életét is. Ilyen a jelenleg is folyó háború és annak következményei. Az önkormányzat éves finanszírozása csökkent és bár a megemelkedett rezsiköltségek kiegészítő finanszírozására pályáztunk és kaptunk is plusz összeget, de ez a működési költségeinket messze nem fedezi. A falugondnoki szolgálat, a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal, és az óvoda működtetése nagy terhet ró a költségvetésünkre. Itt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy Nyimben polgármester elődjeim előrelátását jellemzi a faapríték kazán beszerzése, és az előző ciklusban általunk lecserélt energiahatékony közvilágítás, amely most nagyon felértékelődött és megtérülő beruházásnak nyilváníthatjuk.

Az egész önkormányzati ciklusra magunk elé kitűzött célok közül egyikről sem vagyunk hajlandóak lemondani, a nehézségek ellenére sem. Nyim infrastrukturális (út, járda, mobiltelefon szolgáltatás, stb.) fejlesztése által egyre élhetőbb és szerethetőbb falut szeretnénk. Ebben az alacsony anyagi források lassítanak bennünket, de megállítani nem tudnak.

Hiszem, hogy ugyanazon minőségű szolgáltatások és infrastruktúra megilleti a nyimi lakosokat is, mint akár a közeli nagyvárosban élőket. Ezért dolgozunk, és ehhez kérem a mindenki segítségét és támogatását.