Polgármesteri tervek a 2016. esztendőre

Posted on Updated on

 

Nyimi Hírlevél.: Minden önkormányzat életében a január– februári időszak a tervezgetés ideje… Hogy alakul mindez Nyim esetében erről kérdezzük Pistár Péter polgármestert

 

Pistár Péter polgármester:

A most készülő költségvetés, ami ennek az időszaknak meghatározó feladata nem kecsegtet fejlesztésre fordítható forrásokkal.

Pedig sok fejleszteni való van településünkön. Ezek között próbálunk prioritást felállítani, hogy a lehető leghatékonyabb fejlesztési irányt tudjunk venni. Nagy hangsúlyt fektetünk a helyi gazdaságfejlesztésre. Célunk, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni tud és akar. Legyen biztos bevétele, hogy ne keljen azon gondolkodnia, hogy mit fog holnap enni. Folytatjuk a közmunkaprogramot két területen mezőgazdasági és belterületi közútfenntartás, jelentős fejlesztésekkel kiegészítve. E mellet nem adtuk fel a csapadékvíz elvezetés fejlesztése mellett a mobiltelefon hálózat jobbá tételét sem.

Minden fejlesztéshez próbálunk támogatókat és pályázati forrásokat találni közösen a civilszervezetekkel. Már két jelentős példa is rendelkezésünkre, áll, hogy gyümölcsöző az Önkormányzat és a civilszervezetek együttműködése. Hasznos és fontos szerepet játszanak a sikeres pályázatok a falu egész közösségére nézve.

Mindenkit bíztatok, hogy vegyen részt tevékenyen bármelyik civilszervezet életében. Építsünk közösségeket, járjunk össze beszélgetni, élvezzük egymás társaságát. Ez nem pénz és nem pályázat kérdése. Ez mindenkiben belül dől el.

 

Legyen Nyim egy barátságos és mosolygós falu.. Ez véleményem szerint fontosabb még az aszfaltos útnál is.

Egymással szemben legyen ez a mottónk:

„Azt add másoknak, amit magad is kapni szeretnél”