Rólunk

Posted on

Pistár Péter polgármestert kérdeztük a község életét érintő hírekről, aktualitásokról:

Pistár Péter polgármester: Mindenekelőtt a Szennyvíztisztító berendezés igényfelmérésére szeretném felhívni a lakosság figyelmét.

Pályázat keretén belül lehetőség van újabb szennyvíztisztító berendezések beszerzésére, melyre a községi önkormányzat pályázhat. Az érvényben lévő Balaton törvény értelmében szennyvíztisztító berendezés, vagy csatornázás nélkül nem lehet semmilyen építési tevékenységet végezni. Ezen túl további törvényi szigorítás várható azokra az ingatlanokra vonatkozóan, ahol nincs megoldva a szennyvíz elvezetése, vagy tisztítása. Ezekben az esetekben feltételezhető, hogy elszivárgó emésztőgödröt alkalmaz az ingatlan. A méréseket követően környezetterhelési bírság kiszabására lehet számítani.

Nem elhanyagolandó, hogy a telepített berendezés az ingatlan értékét növeli, mint megoldott közmű. Úgy vélem, ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni! A pályázat konkrét igényre adható be és minimum 50Le szükséges. Az igényeket e-mailen a polgarmester@nyim.hu címre vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban (Fő utca 65 szám) alatt lehet jelezheti Kanalas Zoltánnál.

Szintén fontos változás a falu életében, hogy Gáll Anna, – aki kulturális közfoglalkoztatottként segítette az önkormányzat és a civilszervezetek munkáját- 2017.09.11.-től közös megegyezéssel befejezte a tevékenységét Nyimben.  Karrierét máshol folytatja tovább.

  A Nyimi Hagyományőrző Egyesület tagjaként továbbra is segíti településünk kulturális életét. Annának köszönjük az eddig elvégzett munkáját és sok sikert kívánunk az elkövetkező feladataihoz.

Ez volt az első, de nem az utolsó, olyan személyi változás, ami az önkormányzathoz közvetlenül kapcsolódik.

Terveim között további átalakítások szerepelnek.

Milyen fejlesztések várhatóak még az idén?

Pistár Péter polgármester: Új közparkot hozunk létre a civil egyesületek és lakosság összefogásával és a MOL támogatásával. Itt főzőhely és egyéb a kikapcsolódást szolgáló helyszínek kerülnek kialakításra.

A temető kerítését szeretnénk befejezni még Mindenszentek előtt. Tovább bővítjük a központi fűtésrendszert a Kultúrház felé. Még az idén szeretnénk két helységet is kifesteni, reméljük az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

Az időjárástól függően átadásra kerül a tavalyi esőzések során megsérült, de már az idő vasfoga által is jócskán megrágott, de most teljesen felújított Kossuth utcai közúti és gyalogos híd. Ezekre tízmilliós nagyságrendet költünk.

 

Az eddig elvégzett és a jövőben tervezett fejlesztésekről a hírlevél nyomtatott változatának mellékletében további részleteket találhat.

Barátsággal:

Pistár Péter polgármester