Vakcinainfó

Posted on

Tisztelt Nyimiek!

A szigorításokból történő felszabadítás reményével kecsegtet a megjelent hatásos oltóanyagok megléte. A következő lépés, hogy megfelelő nagyságú legyen a lakosság átoltottsága, hogy visszaszoruljon az aktív, mutálódni képes vírusállomány. Fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat nemcsak a vírussal szemben, de biztosak kell lennünk abban is, hogy a beadott védőoltás nem okoz problémát számunkra.

Azt tudnunk kell, hogy 100%-os megoldás nincs. Ekkor is előfordulhat, hogy valakinél nem úgy működik, ahogy a másik 99 embernél. DE azt ne feledjük el, hogy ilyen kockázat vállalása mellett szűnt meg a régen sok százezer ember halálát okozó himlő, tüdőbaj, gyermekbénulás és egyéb súlyos és erősen fertőző betegség. Most itt egy újabb betegség, amit meg kell fékezni.

Sokan gyanakodva néznek egy ilyen rövid idő alatt kifejlesztett védőoltásra, és joggal. Bár, itt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy óriási fenyegetés óriási erőket mozdított meg az ellenszer kifejlesztésére.

Alább található egy összefoglaló táblázat a különböző forrásból származó vakcinák vonatkozásában, annak érdekében, hogy megkönnyítsük a döntést a védőoltással kapcsolatban.

forrás: Dr. Rácz István háziorvos

 

Oltásra való online jelentkezés itt: https://vakcinainfo.gov.hu/

Mit kell mérlegelnünk? Vállaljuk-e azt a kockázatot, amit valamelyik több millió embernek beadott vakcina jelent, vagy azt, hogy esetleg egy kedves ismerősünknek okozunk a passzivitásunkon keresztül visszafordíthatatlan problémát.

Mindenki gondolja végig és döntsön felelősséggel!

Barátsággal: Pistár Péter polgármester