Települési támogatások megállapítása

Posted on

Nyim Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2019. július 16. napján megtartott ülésén módosította a szociális ellátásokról szóló rendeletét. Szociális rászorultság esetén a jogosult számára az Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvényben, illetve a rendeletben meghatározott feltételek szerint pénzbeli és természetbeni ellátásokat nyújthat.

Az Önkormányzat pénzbeli ellátásként az alábbi települési támogatásokat nyújtja:

 1. a) születési támogatás,
 2. b) óvodakezdési támogatás,
 3. c) iskolakezdési támogatás,
 4. d) időskorúak támogatása,
 5. e) rendszeres gyógyszertámogatás.

Az Önkormányzat pénzbeli ellátásként az alábbi rendkívüli települési támogatásokat nyújtja:

 1. a) eseti támogatás,
 2. b) temetési támogatás.
 3. c) krízistámogatás,

Az Önkormányzat természetbeni ellátásként az alábbi települési támogatásokat nyújtja:

 1. a) rendszeres lakásfenntartási támogatás,
 2. b) önfenntartást ösztönző támogatás,
 3. c) köztemetés.

A felsorolt támogatások esetben a kérelmet a Ságvári Közös Önkormányzati Hivatalnál (Ságvár, Fő utca 16.) kell benyújtani, jövedelemigazolással és az egyéb szükséges igazolásokkal ellátva.

Felhívom a figyelmet, hogy a születési támogatás a 2014. január elsejét követően született gyermekek után igényelhető, a rendeletben szabályozott feltételek szerint. A támogatás összege gyermekenként 20.000.-Ft.

Az óvoda- és iskolakezdési támogatás iránti kérelmet tárgyév augusztus 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszak alatt lehet benyújtani. A támogatás összege gyermekenként 20.000.-Ft.

Az időskorúak támogatása iránti kérelmet augusztus 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszak alatt lehet benyújtani. A támogatás összege személyenként 20.000.-Ft.

A határidő betartása a felsorolt kérelmek esetében jogvesztő! A támogatási kérelmek odaítélése az adott évi forrás kimerüléséig történik. A kérelmek benyújtásával kapcsolatban a Hivatalban kapnak bővebb információt, illetve a helyi rendelet teljes szövege az alábbi hivatkozáson elérhető: https://njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh3eg4ed9dr6eo3dt0ee9em2cj7bz2cc9cd4cc5cd6cf3e

Budainé Vajk Ildikó jegyző