Kistarcsát cserélte Nyimre Gáll J. Anna

Posted on Updated on

Gáll Judit Anna, -aki ebből az Annát, Jannát kedveli, és használja leginkább-, egy Budapest melletti faluban, Kistarcsán nevelkedett szerető szülei és három idősebb testvére oltalmában. Tanulmányait Gödöllőn, Vácott, azt követően Szegeden végezte. Gyermekkora óta vonzódik a népművészethez. Különösen a kézművesség, valamint a népdalok világa érintették meg. Nyimben először testvére, Gáll Veronika közvetítésével – Nikovics Tibor, az akkori polgármester felkérésére járt , és a 2013-as falunapon a katolikus templomban adtak fél órás koncertet.

Ezt követően rendszeres vendége lett Nyimnek fellépőként a magyar népdalokkal. A másik szerelem, a kerékpár, -ezért az éves Balaton-kerülő biciklitúrájuk kötelező állomásává iktatták be Nyimet évről– évre.

gáll anna
Gáll J. Anna

Párjával mindketten a természet közelségében nőttek fel. Életüket pozitívan befolyásoló fontos tényezőnek tartják  az  élhető természeti, épített,

és emberi környezetet, melyeket számukra Nyim messzemenően biztosít.

Helyi lakossá válását követően Anna  a  Kulturális Közfoglalkoztatás Program keretében  kezdett dolgozni, célja,  hogy  tudását és képességeit  a  közösség igényei mentén a falu szolgálatába állítsa.